Ağız kokusu nasıl giderilir?

Gösterim: 2009

Ağız kokusunun sebebi nedir?
Ağız kokusunun kaynağı, ağzın arkasıdır. Burada, dilin altında kükürt üreten bakteriler vardır.. Kötü ağız bakımı, dişlerinizin arasına sıkışan yiyecekler, diş eti hastalıkları ve diş çürümesi, ağız kokusuna katkıda bulunur. Daha az yaygın olan diğer nedenleri:
Kuru ağız (kserostomi), ağzınızın daha az tükürük ürettiği durumlar
Mide bakterilerinin koku ürettiği gastrointestinal problemler
Vücudunuzun kötü kokulu asitler bırakarak yağı parçaladığı sıkı bir diyet

Ağız kokusu giderme yöntemleri :
Basit ve pratik ağız kokusu giderme yöntemleri ile bu sorundan kurtulmak artık çok daha kolay. Diş eti hastalıkları, çürük diş ve çeşitli sebeplere bağlı olarak ortaya çıkabilecek bir sorun olan ağız kokusu, sosyal hayatı olumsuz yönde etkileyen faktörlerin başında geliyor. Yapılan araştırmalara göre insanların yüzde 25’ini ilgilendiren bir sorun olan ağız kokusu, çeşitli ağız kokusu giderme yöntemleri sayesinde artık önemli bir sorun olmaktan çıkıyor.

1. Doğal yoğurt
Bu canlı kültürler, ağızınızın pH seviyesini dengeler. Aynı zamanda, bakterilerin çoğalmasını ve aşırı asidin oluşmasını engellerler.
2. Siyah çay
Siyah çayda bulunan polifenoller ağız kokusunu gidermeye yardımcı olur. Polifenoller, ağızdaki kötü kokuyla etkili bir şekilde mücadele ederler.
3. Limon suyu
Limon suyunun içinde bulunan doğal asit, ağız kokusu ve ağız enfeksiyonlarıyla mücadele eder.
4. Maydanoz çayı
Birçok insan maydanoz sapı çiğneyerek ağız kokusuna karşı mücadele eder. Ancak maydanoz çayı içmek daha etkili bir yöntemdir. Kaynayan suyun içine 1 yemek kaşığı maydanoz ekleyin ve 10 dakika demlenmesini bekleyin.
5. Nane çayı
Antibakteriyel ve antienflamatuvar özellikleri vardır. Bu özellikler, ağız temizliğinde oldukça etkilidirler.
6. Elma sirkesi ve su
Elma sirkesinin içinde bulunan doğal asitlerin çok güçlü antibakteriyel özellikleri vardır. Ağızınızın içini temizlerken ağız kokusunu giderir ve tekrar oluşmasını engeller.
7. Papatya çayı
Ağız enfeksiyonlarıyla mücadele ederken bir yandan diş ve diş eti ağrılarını da azaltır.