Duşakabin Temizliği Nasıl Yapılır?

Gösterim: 2137

Duşakabin Temizliğinde Aşamalar

Birinci Adım: Duşakabini Boşaltmak

Duşakabin temizliğine başlamadan önce ilk aşamada duşakabinin içindeki bütün şampuanlar, sabunlar, duş lifleri gibi eşyaları çıkarınız. Çocuklar için kaydırmaz banyo paspası veya banyo oyuncakları kullanıyorsanız, onları da çıkarınız. Duşa kabininizin içini tamamen boşalttığınızdan emin olmalısınız. Böylece duşakabininizi temizlerken, diğer eşyalarınızı da elden geçirmek için fırsat bulmuş olacaksınız. Sürekli suyla temas halinde olan ve fazla havalandırılamayan banyolarda, nesnelerin küflendiğini ya da yıprandığını düşünürsek, belki bir bakım ya da çöpe gönderme işlemi yapmak için doğru zaman gelmiş olabilir.

İkinci Adım: Suyla Durulama

Duşakabinin her bölgesini istediğiniz bir sulama yöntemiyle(sıcak su kullanarak) iyice durulayınız. Kova, sürahi, hortum, leğen ya da duş musluğu ile duvar fayanslarını, musluğu, kabini ve duş teknesini durulayın. Burada önemli olan saçlar, tüyler ve kirleri kabaca temizlemektir.

Üçüncü Adım: Küf Temizliği

Öncelikle duşunuzun fayans duvarlarını bir küf temizleyici solüsyonu ile (spreyli olanlardan) siliniz. Temiz bir bezle iyice ovaladıktan sonra durulayınız.

Eğer küf temizleme solüsyonunuz yoksa sizlere evdeki malzemelerden yapabileceğiniz bir karışım tavsiyemiz var.

Banyo duvarınızın fayanslarında oluşmuş küfler için bir bardak sirke, yarım bardak soda, bir bardak amonyak ve yarısı sıcak su ile ılıtılmış bir kova su. Karışımı hazırladıktan sonra koruyucu bir eldiven yardımıyla banyonuzun duvarlarına eşit miktarda kullanınız. Yumuşak bir süngerle duvarları ovaladıktan sonra duru suyla iyice arındırınız. Daha sonra mutlaka kurulayarak bırakınız. Küflenmeye karşı alınacak en büyük önlem, duvarları kuru tutmaktır. Mümkünse her duş sonrası duşakabinin camları ve duvar fayanslarını kurulamanızda fayda var.

Bir başka küf temizliğine iyi gelen ev yapımı tarif ise limon tuzu ile yapılıyor. Yarım su bardağı dolusu limon tuzunu iki su bardağı su ile eritin. Küflü bölgenin üzerine yavaşça sürün. Islak bezle de yayabilirsiniz. Daha sonra ovalayarak küflü bölgelerin lekesi çıkana kadar silin.

Dördüncü Adım: Duş Musluğu

Yine evde hazırlayacağınız bir karışımla duş musluğunu ve çeşmesini temizleyebilirsiniz. Bir kabın içerisine sirke ve sıcak suyu eşit ölçülerde karıştırın. Daha sonra temiz bir bez ile metal kısımları ovalayarak silin. Bu işlem, çeşme kolu ve diğer bölümlerin parlamasını sağlayacaktır.

Duşakabin Temizliği Nasıl Yapılır?, duşa kabin temizleme pratik yöntem, duşa kabin nasıl temizlenir, duşakabin lekeleri nasıl temizlenir