Çaydanlıktaki Çay Lekeleri Nasıl Temizlenir ve Nasıl Çıkar?

Gösterim: 3624
Sirke- Limon ve Karbonat Kullanımı
Gerekli Malzemeler
Beyaz sirke
Limon suyu
Karbonat
Çaydanlığın içini yarıya kadar su ile doldurun ve kaynaması için ocağın üzerine bırakın. Kaynayan çaydanlığın içine karbonatı dökün ve 1 saat boyunca kaynatın. Bekleme süresini bittikten sonra sirkeyi ve limon suyunu bir kabın içinde karıştırın. Çaydanlığın içini boşaldıktan sonra çaydanlıktaki çay lekesi nasıl temizlenir kapsamında hazırlanan karışım ile silinir. Bu karışım çaydanlık içindeki kireci, su lekesini ve diğer lekeleri tamamen temizler.
Karbonat Kullanımı:
Karbonat az bir su ile macun kıvamına gelinceye kadar bir kabın içinde karıştırılır. Çaydanlık temizliği için bu macun süngerin tırtıklı yeri ile alınarak ovulur. çaydanlık temizlemenin püf noktaları kapsamında bilinmesi gereken en önemli noktadır.
 
Sirke kullanımı:

Gerekli Malzemeler

  • Su
  • Beyaz sirke
  • Karbonat
  • Kağıt havlu
  • Sünger

Suların kireçli olmasından kaynaklı olarak çaydanlık içinde su kireci, lekesi ve çay lekeleri meydana gelir. çaydanlık temizliği ve bu sorunlardan kurtulmak için çaydanlık içine sirke ve karbonat dökülür ve su ile kaynatılır. Kaynatma işlemi yaklaşık olarak 1 saat boyunca kaynatılır. Ardından su dökülür ve kağıt havlu ile içindeki kalan tortular alınır. Ardından sünger yardımı ile çaydanlığın içindeki çay lekesi ve su kireci ovularak tamamen çıkartılır.

Sirke ve karbonat:
  • Çaydanlığın üzerindeki yanmış lekelerin çıkması adına sirke ile karbonat bir kabın içinde karıştırılır. Bu karışım ile çaydanlığın dış yüzeyinde ovma işlemi yapılır. ovma işleminin sert şekilde yapılması oldukça önemli bir noktadır. Ardından mutlaka su ile durulama yapılması oldukça önemlidir.
  • Sirke ve karbonat ile yapılacak olan diğer bir uygulamada kaynatma işlemidir. Büyük bir tencerenin içindeki suyun içine sirke ile karbonat dökülür. Kaynama işlemi meydana geldikten sonra çaydanlığın üst kısmı bu tencerenin içine koyulur ve 1 saat boyunca kaynatılır. Kaynama işlemi esnasında sorunların kendiliğinden yok olduğunu gözlemleyebilirsiniz. Ardından mutlaka durulama ve kurulama yapmanız gerekir.