Tükenmez Kalem Lekesi Nasıl Çıkar?

Gösterim: 10265

Tükenmez kalem yapısından kaynaklı olarak kalıcı ve sert bir leke meydana getirir. Evdeki yüzeylerde, ciltte ya da kumaşlarda tükenmez kalem lekesi bulunuyorsa bunların çıkartılması için kullanılabilecek alternatif yolları bilmek gerekir. Tükenmez kalem lekesi nasıl çıkar;

Yöntem 1; Gözeneksiz Yüzeylerden Tükenmez Kalem Lekesi Nasıl Çıkar Ve Nasıl Temizlenir

  • Bunun için alkol kullanımı yapılmalıdır. Alkol temiz beyaz bir havluya az miktarda dökülür. Sonrasında havlu yardımı ile leke yavaş yavaş silinir.
  • Kabartma tozu ve diş macunu karışımı; 1 çay kaşığı kabartma tozunu 1 çay kaşığı diş macunu ile karıştırın. Bu karışımı direk olarak lekenin üzerine uygulayın. Macunun leke üzerinde 2 ila 3 dakika boyunca beklemelidir. Sonrasında temiz bir bez yardımı ile lekenin üzerini dairesel şekilde ovmaya başlayın. Tükenmez kalem lekesi ve dolma kalem lekesi nasıl çıkar kapsamında durulama yapın.
  • Silgi kullanın; gözenek içermeyen yüzeyler için kullanılacak olan kuru silgiler iyi bir çözüm olabilir. Hatta bazı silgiler sadece tükenmez kalem lekesi çıkartmak adına tasarlanmıştır. Özellikle duvar gibi alanlarda olan leke izlerini bu silgiler çıkarır. Bu silgilerin içeriğinde polar olmayan çözücüler bulunur. Bundan kaynaklı olarak sert ve gözeneksiz olan zeminlerdeki leke izi çıkar.
  • Güneş kremi kullanın; tükenmez kalem lekesi nasıl çıkar kapsamında güneş kremi lekenin üzerine sıkılır ya da sürülür. Sonrasında leke izi için temiz bir bez alınır. Bez yardımı ile leke izi ovulur ve durulanır.
  • Oje çıkarıcı; temiz ve doğal olan aseton leke izi konusunda yardımcıdır. Özellikle duvar gibi gözeneksiz olan bölgelerdeki leke izi bu ürün ile gider.

Kumaşlardan Tükenmez Kalem Lekesi Neyle Çıkar

  • Beyaz kumaşlarda var olan tükenmez kalem lekesi neyle geçer, bunun için çamaşır suyu kullanımı yapılabilir. Yalnız leke izi için çamaşır suyunun seyreltilmesi gerekir. Seyreltilen karışım içine lekeli bölge batırılır. Leke izi belli bir süre bekletildikten sonra yani leke izi kaybolduktan sonra kıyafet hemen normal yıkanma şeklinde yıkanmalıdır. Bu aşamada yıkama için bekletmemek gerekir.
  • Saten kumaşlar neyle çıkar; bunun için limon suyu, boraks, süt ve sirke kullanın. Çözüm ürünlerinin hepsinden 1 çorba kaşığı kase içine koyun ve iyice karıştırın. Karışımı direkt olarak leke üzerine uygulayın ve 10 dakika boyunca bekletin. Karışım neyle silinir, leke üzerindeki karışımı temiz bir sünger yardımı ile silin. Sonrasında yıkama talimatına göre yıkayın.
  • Sağlam kumaşlardaki leke izi neyle çıkar; alkol ya da aseton en iti çözümdür. Çarşaf ve havlu sağlam kumaşta bulunan leke için alkol ya da aseton ile ovma işlemi yapılmalıdır. Bu sıvılardan az bir miktarda pamuk yüzeyine dökün ve leke üzerini ovun. Ovma işlemi leke kayboluncaya kadar yapılmalıdır. Sonrasında yıkama talimatına göre beklemeden ürünü yıkayın.
  • Normal kıyafetler neyle çıkar, limon ve kireç uygulaması yapılmalıdır. Yeni sıkılacak olan limon suyu ve 1 yemek kaşığı kireci karıştırın. Temi havlu yardımı ile lekenin üzerinde silme işlemine başlayın. Sorun ortadan kalkasıya kadar havlu ile silin. Kumaş narin ise limon suyunu 1 limon değil yarım limon olarak kullanın.

Mobilyalardan Tükenmez Kalem Lekesi Neyle Çıkar

  • Deri döşemeden neyle çıkar, bu aşamada saç spreyi kullanımı yapılmalıdır. Temiz beyaz bir bezin üstüne saç spreyi sıkılır. Bez ile lekeli olan bölge silinir ve diş fırçası ile yumuşak şekilde fırçalanır. Leke tamamen çıkartılmadan saç spreyi tekrar kullanmanız. Bez üzerinde kirlenme olursa temiz yeri ile işleme devam edilmesi gerekir. Leke kaybolduktan sonra, saç spreyi kalıntılarının hepsi temiz, nemli bir bez yardımı ile temizlenir. Mobilyalara küçük bir deri kremi uygulayın.
  • Mobilyalarda bulunan lekeleri çıkartmak için hidrojen peroksit mikrofiber bez ile kullanın. Temiz beze hidrojen peroksit dökün ve izi silin. Bu şekilde diş fırçası ile yumuşak şekilde fırçalayın. Sonra temiz bir havlunun üzerine alkol dökün. Havlu yardımı ile tekrardan silin. Kalıntılardan kurtulmak için bir temiz havlu kullanın ve bölgesi kurulayın.
  • Windex tarzında olan mobilyaları oje cilası ve alkol kullanın. Seçilecek olan üründen az bir miktar temiz havlu üzerine dökün. Bu havlu ile leke çıkasıya kadar silin. Bazı kişiler bu uygulamayı döşeme rengi ile aynı renkte olan havlu ile de yapmaktadır. Lekenin çıkması için havlu üzerine kullanılacak olan ürünü birkaç kez dökmeniz gerekebilir. Ürün tekrar döküldüğünde havlunun temiz olan kısmına dökülmelidir. Lekenin çıkmasından sonra yine temiz bir havlu nemlendirilir ve leke olan bölge durulanır. Ardından kuru havlu ile bölge kurulanmalıdır. Bu mobilyalara sonrasında koruyucu krem kullanılması gerekir. Bu kremler sayesinde daha a leke ve kir tutacaktır. Ayrıca kremler mobilyaların ömürlerinin de uzamasına olanak sağlar. Devamlı kullanılması uygun olacaktır.

Cilt Üzerinden Tükenmez Kalem Lekesi Neyle Çıkar

Alkol kullanımı yapılmalıdır. Özellikle cilt üzerinde bulunan tükenmez kalem lekesi için likör kullanmak faydalıdır. Lekeler çabuk çıkar. Sünger veya havluya biraz alkol koyun ve lekeli cilde sürün. Hafif düzeyde bir işaret kalabilir, ancak bu bir ya da iki duştan sonra gidecektir.